<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=25148" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Строят 8 етажен блок в двора на софийско училище?

15 Февруари 2017
0 1193

Поредният абсурд в нашата държава! Планира се строеж на 8-етажна жилищна сграда, която ще се помещава в ….двора на столичното 139-то ОУ „Захарий Круша“ в елитния квартал "Лозенец".

 

На 9-ти януари директорката Румяна Дончева разбира от притеснени родители, че на парцела, който някога се е водел държавна собственост и е бил част от двора на училището, се продават апартаменти на зелено.

 

На мястото на предвидения жилищен блок сега има 2-етажна пристройка, която се ползва от частна банка. През 1989 година сградата е построена с идеята да бъде част от училището, където ще се помещават първокласници и деца в предучилищна възраст. След това обаче сградата се обявява за Дом на книгата. През 1996 година по време на кмета Стефан Софиянски от държавна собственост с решение на Столичен общински съвет имотът става собственост на сдружение „Отворено общество“. Няколко години по-късно частна банка се настанява в постройката.

 

От община „Лозенец“ обясниха, че въпреки слуховете за жилищна сграда, строителната фирма, която ще я строи – BLD, все още не е представила чертежи и план на жилищния блок. „Засега от компанията имат само идеен проект“, обясни г-жа Данаилова, PR на общината в кв. Лозенец, пише offnews.bg. „Ако се стигне до строеж, ние, заедно с училищното настоятелство ще прегледаме на експертен съвет плановете и ще излезем с общо становище. Засега фирмата няма разрешително за строеж“, успокоиха от местната община.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции