<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=27799" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Студенти спечелиха среброто в най-престижното състезание по синтетична биология

30 Ноември 2017
0 1192

Отбор студенти от Медицински университет – София и Софийския университет "Св. Климент Охридски" завоюваха второто място на провелото се в Бостън от 9 до 13 ноември международно състезание iGEM.

 

 

""

 

Представителите на СУ, изучавали или изучаващи молекулярна биология, Габриела Виячева и Стилияна Панова от четвърти курс, Калина Кукова, трети курс, Илка Цветкова, магистър, и Десислава Попова, както и бъдещите лекари Петър Бонев от пети курс и Борян Спасов и Диян Ганев от четвърти – това са младите българи с поглед в бъдещето. 

 

В едно от най-важните биологически състезания, след неуморен труд, отборът на България спечели сребърния медал с проекта си "ACE OF BASE", който чрез безопасен, прост, бърз и евтин метод да адаптира системата CRISPR – dCas9, с която да бъде манипулирана мутационната честота на E.coli. 

 

 

Участието в iGEM е възможност за отборите да управляват проектите си, да защитават проучванията си и да си набавят финансиране. Научното събитие дава уникално поле за развитие на студентите по биология и медицина.

 

Източник: Uspelite.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции