<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=32636" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Съдът може да даде до 15 г. затвор на убиеца на балетиста във Варна

31 Октомври 2018
0 2850

Само за 50 дни Окръжната прокуратура във Варна приключи разследването и предяви материалите по делото срещу 25-годишния Петър Здравков, който на 10 септември прегази с колата си балетиста от Варненската опера Мартин Чикалов, след което избяга, съобщиха от държавното обвинение.

 

Ако Здравков бъде признат за виновен, той може да получи от 3 до 15 години затвор.

 

38-годишният Чикалов бе пометен край пешеходна пътека на бул. "Осми приморски полк" във Варна и въпреки усилията на лекарите почина. Около 20 часа след инцидента, водачът Петър Здравков се предаде в присъствието на адвоката си. Оказа се, че младият мъж е седнал зад волана на лекия автомобил "БМВ" без шофьорска книжка и е управлявал с превишена скорост. Освен това съдебно-химическата експертиза е установила наличието на кокаин и канабис в кръвните проби, взети от Здравков.

 

Повдигнато му е обвинение, а съдът наложи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". И до момента обвиняемият е в ареста.

 

По време на разследването прокуратурата назначи седем експертизи. Изготвени бяха съдебномедицинска експертиза на загиналия Мартин и на обвиняемия, както и съдебно-химическа, дактилоскопна, видеотехническа, съдебнопсихиатрична и комплексна автотехническа и геодезическа експертиза. В хода на разследването бяха разпитани 17 свидетели.

 

Източник: "dnes.dir.bg"

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции