<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=42529" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Съд върна оръжията на мъж, който казал, че "ще стреля по всяка жена за всякаква причина"

20 Ноември 2019
0 579

Върнаха оръжията на мъжа, който написа в социалните мрежи, че „ще стреля по всяка жена по каквато и да било причина“. Те му бяха конфискувани от полицията, но съдът е решил, че няма причина за задържане, пише Индипендънт.

 

Чарлс Донъли, 23-годишен, също публикува своя снимка, на която държи две пушки в стил АК-47 с надпис „Един билет за "Жокера", моля“ – препратка към новия хитов филм по кината.

 

Властите в родния му град Сиатъл, САЩ, бяха толкова разтревожени от публикациите, че иззеха оръжията на младия мъж. Той притежава  три пистолета и три пушки. Но целият арсенал – целият законно притежаван – му беше върнат, след като той обжалва действието в съда, твърдейки, че постовете са шеги, предназначени само за приятелите му.

 

Съдия прие аргументите му и ги върна.

Ким Уайът, прокурорът, който ръководи акцията срещу Донъли, заяви на изслушването през октомври, че неговите постове „предполагат заплаха от масова стрелба“. Но 23-годишният твърди, че публикациите му всъщност се подиграват с мизогинията и насилието онлайн.

 

Дерек Смит, адвокатът му, изтъкна факта, че Донъли няма криминално досие и описа изземването на оръжията му като нарушаване на правата му както според Първата поправка, така и според Втората поправка от Конституцията на САЩ.

 

 

Източник: Индипендънт

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции