<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=46695" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Съд решава дали да върне отнетото от българско семейство бебе в Германия

17 Януари 2020
0 1448

Семеен съд ще вземе окончателно решение дали да бъде върнато отнетото от българи 7-месечно бебе Катерина в Хамбург, пише Клуб Z. Предстои на 21 януари съдът да изслуша родителите и да разгледа направена от друго болнично заведение епикриза относно състоянието на Катерина. Случаят можете да си припомните от следващия линк:

 

 

7-МЕСЕЧНОТО БЕБЕ НА БЪЛГАРСКО СЕМЕЙСТВО В ГЕРМАНИЯ Е ОТНЕТО (ВИДЕО И СНИМКИ)

 

 

Детето бива отнето от родителите си на 14 януари, след претърпян пътен инцидент в Унгария, когато те закарали Катерина в болницата с мозъчен кръвоизлив.

 

 

""

 

 

На 7-месечното бебе е направена операция, при която хирурзите установяват наличието на по-стар хематом. Възникват съмнения, че детето може би е жертва на домашно насилие, затова лекарите му правят пълен преглед и установяват и други стари наранявания.

 

 

Подаден е сигнал до социалните служби, а оттам експерти прилагат задължителната мярка по закон при съмнение за насилие – отделят Катерина от родителите ѝ.

 

 

Сега семеен съд трябва да прегледа внимателно доказателствата и да разговаря с родителите, за да вземе решение относно бъдещето на детето.

 

 

Отнемането на дете е последната и най-драстична мярка и се прилага, когато държавата е длъжна да защити детето от опасна среда, а дали средата е опасна определят няколко независими една от друга институции.

 

Според адвокатът на семейството Рюдигер Шулц-Ганзен родителите отхвърлят категорично всяко обвинение в насилие.

 

Лекарите твърдят, че е възможно старият хематом и другите наранявания да са от продължително тръскане на бебето, а това се случва най-често, ако родителите не могат да се справят с умората от плачещото бебе. Подобно силно разтърсване успокоява малкото дете, защото всъщност се получават такива наранявания в главата, които го карат да се чувства сънливо, обясняват лекари.

 

От местната община отказват изявления относно състоянието на детето и развитието на случая, тъй като информацията е лична. Но по думите на говорителка: „При преглед в болницата, в която детето е прието за лечение, лекарите са се усъмнили, че има насилие с тежък характер срещу детето и са уведомили социалната служба. При такива случаи защитата на живота и здравето на детето са поставени на първо място“.

 

Какво ще се случи оттук нататък ще реши семейният съд във Винзен. Поръчана е втора епикриза, която се изготвя от детската клиника в Хамбург-Епендорф.

 

 

Източник: Клуб Z

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции