<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=67538" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ум царува, ум ...

„Сън до „Глок” и пачки кеш”. Снимките с премиера Борисов излязоха и в Independent

25 Юни 2020
0 7835

Снимките със спящия премиер Бойко Борисов, пистолета и пачките евро в шкафчето стигнаха и до Острова. Авторитетното британско издание Independent посвети цяла статия на тях със заглавие „Сън до „Глок” и пачки кеш: Вихър от въпроси около снимки от спалнята на българския премиер”.

А горе във видеото можете да видите предизвикателството, което отправихме във Фейсбук по темата с нощните шкафчета на българите.

В материала пише, че Борисов е показан като „гангстер от филми”, държащ огнестрелно оръжие, пари и злато до леглото си, докато спи. Колегите журналисти припомнят, че кадрите бяха разпространени от анонимен източник и добавят, че покрай цялата история се повдигат множество въпроси към министър-председателя.

По-големият въпрос е кой е направил снимките и защо са били разпространени, пише Independent. След това цитират и самия Бойко Борисов от извънредната му пресконференция: „Целта е да ни смажат психически, а и физически. Поне не ме снимаха с малко момче в леглото”. Текстът припомня също, че премиерът обвини президента Румен Радев, че ползва дрон, за да го следи.

Independent цитира и анонимен източник, който твърди, че бизнесментът Васил Божков е събрал други олигарси, за да се изправи срещу премиера, след като правителството му е настоявало да завземе повече от различните бизнеси в страната. „Имало е тайна среща на Божков и други олигарси. Те обсъждаха как да съборят правителството на Борисов”, казва източникът на изданието.

„Премиерът има не малко врагове в страната. Освен това той предизвика враждебност сред левите българи, като настоява за вкарване на нацията в еврозоната, което според някои представители на политическата опозиция ще доведе до инфлация и ще попречи на способността на България да използва макроикономически лостове чрез своята централна банка”, пише Independent.  

Източник: Independent

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции