<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=76204" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Съдът отмени ...

Състоя се учредителното събрание на партията на Васил Божков (видео)

22 Октомври 2020
0 4257

Обвиненият от българската прокуратура Васил Божков направи първата официална стъпка към създаването на своята партия, наречена „Българско лято“.

Във Фейсбук профила си той съобщи, че вчера в София се е провело учредително събрание на Инициативния комитет. На него са се събрали учредители и активни участници в платформата „Българско лято“.

Васил Божков с ново видео с подробности за политическия си проект „Българско лято”

Състоя се учредителното събрание на партията на Васил Божков (видео)

Учредяването е станало дистанционно – Божков от дома си в Дубай приветства около 20 – 30 души събрали се на сбирката в столичен хотел, както е видно от разпространените кадри.

Учредителното събрание на Инициативния комитет е открито от Борис Соколов. Той е на 36 години и през по-голямата част от професионалния си път е работил в “Еврофутбол”, като от няколко години е директор на отдел “Маркетинг” в компанията, по информация на Mediapool.

Състоя се учредителното събрание на партията на Васил Божков (видео)

Ето какви са според обвиняемият бизнесмен причините за създаването на партията:

„В условията на Третата национална катастрофа хунтата е заграбила всичко. Купила е извънпарламентарните политически сили, купила е парламентарната опозиция. Няма разделение на властите. Всичко се командва от едно и също място. Българската държава и българският народ са напът да изчезнат. При това положение решението е само едно – нови личности в нова политическа сила, необвързана с никого от досегашните управляващи. Взимане на политическата власт и спасяване на България. Затова създадохме „Българско лято“. Да вземем нещата в собствените си ръце”, каза Божков.

Борил Соколов обяви, че през ноември ще бъдат обявени програмата, мисията, платформата и целите на новата партия.

Източник: Фейсбук – Васил Божков, Mediapool

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Georgi Georgiev

    26 Октомври 2020

    Ето дотова се стига след комплексарски вайкания в стил "изчезваме", "съсипаха я тая държава" и т.н. Идват едни абсолютни аборигени и лъжат хората, че ще ги избавят от симптомите. А именно те са част от болестта. България изобщо не е закъсала и се развива, въпреки корумпираните политици. Горд съм, че съм българин и съм сигурен, че рано или късно ще намерим пътя за нормално управление на страната! Без статукво, без ГЕРБ, без БСП, без ДПС!

Покажи всички Скрий

Реакции