<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=37499" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Телефонният бизнес на Huawei ще бъде унищожен без Android на Google

21 Май 2019
0 8308

Huawei, най-бързо развиващият се китайски производител на смартфони, започна 2019 г. с огромен двоен скок на продажбите и беше на път да засенчи Samsung като световен производител на телефони до края на годината. Без поддръжката на опреционната система Android обаче това просто няма да се случи – не и през 2019 или 2020 г., нито някога в в бъдеще, пише The Verge.

 

 

""

 

 

Новината, че Google спира работа с Huawei, може да бъде просто временна тактика от страна на администрацията на американския президент Доналд Тръмп, или Huawei може трайно да остане в „черния списък“ на САЩ. И двата сценария обаче със сигурност не са добри за бъдещето на компанията.

 

 

КАК HUAWEI ОТГОВОРИ НА ЗАБРАНАТА, КОЯТО GOOGLE ИМ НАЛОЖИ?

 

 

Huawei губи споразумението си с Google за предоставянето на услугите Google Play, както и достъпа до Google Play Store на нови устройства на Huawei Android. Съществуващите клиенти няма да бъдат засегнати, въпреки че без Google те няма да получат никакви допълнителни актуализации на Android OS.

 

 

""

 

 

Huawei все още има възможност да използва отворен код на Android, но Google постепенно ще премахне всички компоненти от Android Open Source Project (AOSP). Пълният пакет Android с Google Карти, YouTube и пълната система от приложения зависи именно от споразумението с Google.

 

 

ЗАПЛАХА ЗА МЕЖДУНАРОДНАТА СИГУРНОСТ ЛИ Е HUAWEI? СЕДЕМ ЕКСПЕРТИ ОТГОВАРЯТ

 

 

В Европа дори най-добрият хардуер не би убедил потребителите да купуват телефон без системата от приложения на Android. В родния си Китай Huawei вече работи без Play Store, но дори и там, Huawei ще страда от липсата на тесни работни отношения с Google. Всички конкуренти в Китай ще получат по-ранен достъп до следващата версия на Android, докато Huawei ще трябва да изчака AOSP кодът да бъде достъпен за клиентите. Така Huawei ще бъде в най-неблагоприятно положение на един от най-конкурентните пазарни пазари в света.

 

 

""

 

Всеки опит да се продават смартфони без сътрудничеството на Google би било катастрофално. В специално иявление вчера Huawei подчерта своя принос към глобалната популярност на Android, и успокои настоящите собственици на телефони, че ще продължат да получават актуализации. Компанията обеща да „продължи да изгражда безопасна и устойчива софтуерна система“.

 

 

Най-добрият изход от създалата се ситуация е Китай и САЩ да постигнат ново търговско споразумение, което ще размрази отношенията с Google.

 

 

 

Източник: The Verge

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции