<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=37047" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

ТЕСЛА към служителите си: Ако изтече информация, ще ви хванем, ще ви уволним и ще ви съдим!

04 Май 2019
0 9653

Днес всички служители на "Тесла" са получили имейл в който са били заплашени с уволнение и подвеждане под съдебна отговорност, като последствия от евентуално изтичане на информация за производството на електрически автомобили към пресата, съобщи CNBC, цитирани от The Verge.

 

Мейлът, който е бил пратен от екипа по сигурността в "Тесла", изброява и скорошни случаи на взети от фирмата мерки срещу служители, разпространили вътрешна информация. 

 

Така например, един бивш служител публикувал конфиденциална бизнес информация от домейна на "Тесла" в свой личен акаунт и по този начин е застрашил сигурността на компанията. "Тесла" е повдигнала обвинения в престъпление срещу този човек, се казва в мейла. Също така са изброени и две дела срещу бивши работници за интелектуална собственост и кражба на вътрешна информация и търговска тайна. 

 

Това е поредният опит да се вземат мерки срещу опитите за тайно изтичане на информация от Силиконовата долина, а по ирония на съдбата е и поредният, за който изтича информация в пресата. "Гугъл" изпрати подобен имейл на служителите си през 2016 г., описващ как компанията взима мерки да залавя предателите. През април 2018 г. изтече и имейл на "Епъл", в който се съобщаваше, че са арестувани 12 служители на компанията за издаване на информация за бъдещите планове на фирмата. През 2018 г., след като сайтът Бъзфийд публикува вътрешна бележка от изпълнителния директор на "Фейсбук", служители на компанията започнаха да ругаят предателите във фирмените форуми и да ги обвиняват, че поставят на риск вътрешната култура и всичко онова, което прави "Фейсбук" велик.

 

 

"Тесла" е изключително динамична компания и в нея постоянно се случват много неща. Освен, че се опитва да увеличи капитала, Елон Мъск говори на инвеститорите за бъдеще, насочено към автономните автомобили (без шофьор), шумно рекламирайки развитието на хардуера на компанията. Междувременно има подозрения, че се е създало напрежение между "Тесла" и основния му доставчик на батерии – "Панасоник". А търговските тарифи на Тръмп могат да предизвикат проблеми за бъдещето на автопилота в Китай. 

 

 

Днешният мейл се е фокусирал върху медиите, но също и върху изтичането на информация към конкуренцията. И това нямаше да е "Тесла", ако някой не си създаде проблем заради ползване на "Туитър" – в случая става дума за служител, който е бил уволнен заради споделяне на конфиденциална бизнес информация в социалната мрежа, в това число и цифри от производството с журналисти.

 

Източник: The Verge

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции