<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=31075" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Поздравяваме...

Това ли е най-лошият родител? Мъж дразни бик, докато държи дете в ръцете си (видео)

11 Юли 2018
0 3619

Шокиращи кадри от остров Терсейра от Азорски острови набират популярност в интернет. Във видеото се вижда как мъж, може би тореадор, дразни бик. По-стряскащото е, че докато бикът го дебне и атакува, мъжът държи в ръката си дете.

 

 

Асоциацията за борба с биковете "Баста" заяви, че е подала официална жалба до Националната комисия за насърчаване и защита на правата на децата и младите хора в Азорските острови в Португалия.

 

Тя също така призова местните власти да идентифицират човека, който носи детето, смятан за негов баща.

 

 

""

 

Двамата са заснети по време на ежегоден фестивал в Каса да Рибейра, село в община Санта Круз, където бикът се пуска на улицата, вързан с дълго въже като ритуал от тържествата.

 

„Баста” описва случая в изявление като "състояние на пълна безотговорност и явно нарушение на законодателството, което защитава децата в Португалия, както и на Конвенцията на ООН за правата на детето".

 

Кадрите се появиха, тъй като португалските депутати гласуваха против на законопроект за забрана на бикоборството в страната.  Законопроектът получи само 31 гласа „За” и 230 „против”.

 

""

 

Андре Силва – политикът, който се опита да забрани борбата с биковете, каза, че животните са претърпяли жестокост и страдание "прикрито като културно наследство".

 

Междувременно в Испания този уикенд, четирима състезатели бяха откарани в болница в началото на прочутия фестивал в Сан Фермин – трима испанци и 20-годишен канадец.

 

""

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции