<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=31820" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Това убийство взриви Варна, повече за заподозрения

13 Септември 2018
0 10162

Убийството на пътя на балетиста от Държавната опера Мартин Чикалов доведе до протести във Варна.

 

Той беше блъснат, докато караше велосипед в понеделник. По данни на разследването шофьорът, убил Чикалов, е избягал от местопроизшествието. Заподозреният е на 25 години и никога не е имал свидетелство за правоуправление на моторно превозно средство, въпреки което е карал кола, съобщава NOVA.

 

Говорителят на Окръжната прокуратура коментира, че засега задържаният се възползва от правото си да не дава показания пред разследващите, но ще бъде поискан постоянен арест за него.

 

„Има достатъчно свидетели”, заяви Радослав Лазаров, говорител на прокуратурата във Варна. „Имал е спътник, който описа механизма на катастрофата”. Все още се очакват резултатите от пробите за наркотици на заподозрения.

 

По-тежко наказуемо в случая е бягството на заподозрения от местопроизшествието. Дори това, че шофьорът не е оказал помощ на пострадалия, е престъпление.

 

Въпреки че е карал без шофьорска книжка в продължение на години, до този момент задържаният само е бил глобяван от правоохранителните органи през 2010 и 2017 г.

 

„Управлението без водаческа правоспособност е административно нарушение, затова са му наложени административни наказания”, подчерта Лазаров.

 

Същевременно част от велоклубовете във Варна се обединиха около 100 мерки, които искат да внесат в общината.

 

„Трябва да бъдат предприети законодателни инициативи за по-високи санкции за подобни нарушители. Последните месеци има много такива случаи във Варна, с водачи без свидетелство за правоспособност”, коментира Недялка Александрова, представителка на велосипедистите в града.

 

Свидетелка на катастрофата твърди, че автомобилът, блъснал Чикалов, се движел много бързо и въобще не спрял след удара.

 

 

Източник: Vesti.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции