<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=46981" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Три града в Китай вече са под карантина заради смъртоносния коронавирус

23 Януари 2020
0 204

Китайските власти поставиха три града с общо население 20 милиона души под карантина, докато се стремят да ограничат по-нататъшното разпространение на смъртоносния коронавирус, пише telegraph.co.uk. До момента са заразени близо 600 души, а 17 починаха.

 

Наложена от правителството забрана за пътуване влезе в сила в четвъртък сутрин в град Ухан, епицентър на огнището на мистериозната болест. Вътрешните и международните авиокомпании са отменили входящите полети, градският и железопътен транспорт също са спрени.

 

ВЪНШНО МИНИСТЕРСТВО ПУБЛИКУВА СЪВЕТИ КЪМ ГРАЖДАНИТЕ ЗА КОРОНАВИРУСА ОТ КИТАЙ

 

Транспортните връзки са прекъснати и в съседните градове Хуанган и Ъчжоу. Властите в Хуанганг дори са препоръчали места за забавления, като кина и интернет кафенета, да затворят врати.

 

 

""

 

 

Китайското правителство се постара да въведе спешни мерки преди празника на лунната Нова година, който започва в петък. Пекин отменя мащабните празници за Нова година, първоначално планирани за следващите няколко дни, а излизането на седем филма, също планирано за празника, е отложено за неопределено време.

 

НОВИЯТ МИСТЕРИОЗЕН ВИРУС ОТ КИТАЙ, КОЙТО ВЕЧЕ ВЗЕ ЖЕРТВИ. КАКВО ЗНАЕМ ДО МОМЕНТА?

 

Китайската Нова година представлява най-голямата годишна миграция в света. Очаква се стотици милиони хора да пътуват в страната и чужбина, което може да увеличи разпространението на болестта.

 

 

Източник: telegraph.co.uk

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции