<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=42932" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Михаил Горба...

Три 12-годишни момчета са обвинени в умишлен палеж на пожари в Австралия

02 Декември 2019
0 3858

Три 12-годишни момчета са обвинени, че умишлено са запалили пожарите по Южното крайбрежие в щата Нов Южен Уелс, Австралия, които бушуват вече повече от месец, съобщава Daily Mail.

 

 

АРЕСТУВАХА 16-ГОДИШЕН ЗА ПОЖАР, УНИЩОЖИЛ 36 СГРАДИ В АВСТРАЛИЯ

 

 

Две от момчетата запалили тревни площи в резервата в Коонаварра. Районният инспектор на полицията в района на езерото "Илалара" Брайън Педерсен заяви, че броят на умишлено запалените пожари в района е обезпокоително голям. Размерът на бедствието можете да видите във видеото горе. 

 

 

""

 

 

„Доста притеснително е да видите млади хора, които продължават да игнорират предупреждението за палене на огън в гористите местности. Призоваваме цялото общество да бъде бдително и да съобщава за всякакво подозрително поведение", заявиха властите.

 

 

 

""

 

 

Безпрецедента остава ситуацията в Австралия. Огънят на много места все още не е овладян, като стихията наложи и затваряне на някои магистрали. Евакуаирани са били хората, които живеят в района на плаж Депо, Пейбъл Бийч и Баули Пойнт.

 

 

""

 

 

 

"Пожарната активност се увеличава през нощта поради силните западни ветрове", казаха от пожарната служба. Екипажите в Куинсланд също се готвят за тежка седмица, тъй като живакът на термометрите ще се вдигне над 30 градуса. В Бризбейн бяха отчетени 36 градуса в сряда. Предупреждение за висока опасност от пожари е издадена за Западна Австралия и района на столицата.

 

 

 

""

 

 

Два милиона хектара са изгорели от юли тази година в общо повече от 7000 пожара, които са бушували на територията на страната. Шест души загинаха, а 673 домове и 1400 други сгради изгоряха напълно.

 

 

Източник: Daily Mail

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции