<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=30687" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Тръмп забрани децата на мигранти да се отделят от родителите им

21 Юни 2018
0 924

Американският президент Доналд Тръмп подписа в сряда вечерта указ, с който отмени скандалната практика на имиграционните власти в страната, които разеляха незаконните мигранти от децата им, предадоха Ройтерс и Франс прес.

 

 

Решението на държавния глава на Щатите дойде, след като кадри с клетки, в които стоят десетки деца, предизвикаха масово възмущени в целия свят. "Не харесвах да виждам как биват разделяни семейства", каза Тръмп на церемонията по подписването на указа. По думите му обаче тази промяна няма да засегне приоритета за нулева толерантност към нелегалната имиграция, влизаща в през южната граница на САЩ с Мексико.

 

Решението на Тръмп бе определено от Франс прес като зрелищен обрат, който слага край на една практика, струвала многобройни критики на президентската администрация. Подписването на указа бе анонсирано малко по-рано от източник от Белия дом, който информира, че той ще даде на семейства нелегални имигранти с деца предимство при разглеждане на техните случаи.

 

По-рано в сряда самият Тръмп обяви, че скоро ще подпише "нещо" с цел спиране на разделянето на деца мигранти от техните родители, с които са влезли незаконно в страната. "Искам да реша проблема с разделянето на мигрантски семейства на границата между Мексико и Съединените щати", каза Тръмп пред репортери в Белия дом.

 

Източник: Мediapool.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции