<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=32502" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Тръмп използва личния си телефон за разговори, Китай и Русия подслушват

25 Октомври 2018
0 695

Президентът Доналд Тръмп системно се обажда на приятели и бизнес партньори чрез личния си айфон, докато е в Белия дом. Така предоставя на китайските и руските шпиони лесен достъп до личните му комуникации и интереси, съобщава Ню Йорк Таймс.

 

 

 

Изданието цитира доклади на американското разузнаване, които разясняват как помощниците на държавния глава многократно са го предупреждавали да не използва своя личен телефон и вместо това да се обажда чрез защитената станция на Белия дом. Въпреки предупрежденията, Тръмп продължава да приема повиквания на личното си устройство и за Белия дом остава само надеждата, че президентът няма да обсъжда и политическите въпроси по телефона.

 

 

Според доклада, американските разузнавателни служби имат основание да смятат, че китайски и руски шпиони редовно подслушват разговорите на президента.

 

 

Тръмп има около три айфона, като само два от тях имат защита от Агенцията за национална сигурност, която ограничава възможността на трети страни да проследяват комуникацията или по друг начин да използват уязвимостите в устройството. Личният айфон на президента е стандартен и не се различава от милионите устройства, използвани от останалите потребители по света всеки ден.

 

Източник: Ню Йорк Таймс

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции