<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=41216" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Тръмп иска Белият дом да създаде собствена новинарска мрежа

06 Октомври 2019
0 514

Доналд Тръмп поиска Белият дом да създаде новинарска мрежа, която да се бори срещу „омразата на мейнстрийм медиите срещу САЩ“, пише Свободна Европа.

 

„Си Ен Ен е гласът, който наистина изглежда се чува навън, и това е ужасно нещо за нашата страна. Трябва да създадем наша собствена мрежа и да разпространяваме истински новини извън границите на страната“, каза президентът на САЩ във Флорида.

 

Както е известно, държавният глава е подложен на критики от Си Ен Ен, „Ню Йорк Таймс“ и други авторитетни медии заради предполагаемия оказан натиск върху президента на Украйна Володимир Зеленски да разследва сина на опонента му в предстоящите президентски избори през 2020 г. Джо Байдън в замяна на среща във Вашингтон и военна подкрепа.

 

УКРАИНСКАТА АФЕРА. ЩЕ СВАЛЯТ ЛИ ТРЪМП?

 

В речта си Тръмп спомена Радио Свободна Европа/Радио Свобода и Гласът на Америка. Те са финансирани от държавния бюджет на САЩ.

 

„Имахме Радио Свобода – мисля, Радио Свободна Европа и Гласът на Америка… Създадохме ги, за да подсилим страната си, но това не работи добре“, смята държавният глава.

 

В същото време една от основните слабости към Тръмп по време на досегашното му управление е, че редовно изпада в ситуации, в които цитира като верни фалшиви факти и уверено разпространява непроверени информации. 

 

 

Източник: Свободна Европа

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции