<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=42335" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Тръмп предлага сделка на Ердоган на стойност 100 млрд. долара

13 Ноември 2019
0 646

Американският президент Доналд Тръмп предложи на турския президент Реджеп Ердоган пакет от стимули за подобряване на отношенията между САЩ и Турция, пише Mediapool.

 

 

Според източници от президентската администрация, цитирани от „Уошингтън поуст“, Тръмп предлага сключването на търговски сделки на стойност 100 милиарда долара и избягване на санкциите на САЩ заради закупуването от Турция на руската система за противоракетна отбрана С-400.

 

 

Това вероятно никак няма да се хареса на част от мнозинството в Камарата на представителите, след като миналия месец то гласува санкции срещу Турция заради нападението над Сирия.

 

 

ЕРДОГАН ОТХВЪРЛИ ИСКАНЕ НА ТРЪМП ДА ПРЕКРАТИ ОПЕРАЦИЯТА В СИРИЯ

 

 

Сенатор Крис Ван Холен коментира: “Абсолютно срамно е, че президентът Тръмп покани президента Ердоган в Белия дом, след като Ердоган нападна нашите сирийски кюрдски съюзници“, и допълва, че американският президент има близка връзка с турския лидер, нарича го "приятел" и "строг човек, който заслужава уважение".

 

 

Доналд Тръмп забави налагането на санкциите заради ракетната система С-400, въпреки настояването на висши служители на администрацията по-рано тази година.

 

 

Според експери, самото доставяне на оборудването ще компрометира способностите на изтребителя F-35 да избягва руските радари.

 

 

ТРЪМП С ПИСМО ДО ЕРДОГАН: "НЕ БЪДИ ТРУДЕН. НЕ БЪДИ ГЛУПАК. ЩЕ ТИ ЗВЪННА."

 

 

Сега червената линия на американската администрация е, че С-400 не бива да бъде пускана в експлоатация по начин, който би позволил достъп до комуникациите на F-35.

 

 

Сред обсъжданите решения е югоизточната ни съседка да бъде подложена на мониториг с цел да се гарантира, че не е разопаковала и внедрила доставената система, а след това може да бъде повторно приета в програмата F-35.

 

Източник: Mediapool

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции