<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=85867" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ваксината на ...

Тръмп се завръща в мрежата със собствена платформа и закана да “предефинира играта”

22 Март 2021
0 1991

Бившият американски президент Доналд Тръмп възнамерява да се върне в интернет като пусне в действие собствена платформа, обяви Джейсън Милър – говорителят на кампанията му по време на изборите през 2020 година, цитиран от AP.

Това става броени месеци, след като Тръмп бе блокиран в Twitter, Facebook и друга платформи и социални мрежи, заради подстрекаването на бунтовете в щатския Капитолий на 6 януари.

Кадри от безредиците в столицата Вашингтон можете да си припомните горе.

Тръмп се завръща в мрежата със собствена платформа и закана да  &#8220;предефинира играта&#8221;

Фейсбук, Туитър и Инстаграм блокираха профилите на Доналд Тръмп

“Тази нова платформа ще бъде голяма“, каза Милър в неделя. „Всички го искат и той ще доведе в нея милиони и милиони – десетки милиони – на тази платформа“.

Новото медийно начинание на бившия президент се очаква да заработи до два-три месеца, заявил е още съветникът в ефира на FoxNews. По думите му то щяло “изцяло да предефинира играта”.

Бил Гейтс заяви, че на Тръмп трябва да му бъде върнат достъпа до социалните мрежи

По данни на Associated Press никоя от компаниите-мастодонти в предлагането на облачни услуги – Amazon, Microsoft или Google не би се престрашила да предостави пространство за новата платформа, но това не е пречка пред създателя ѝ да потърси услугите на други международни компании в бранша.

Туитовете бяха запазената марка на Тръмп. Той имаше 90 милиона последователи в тази мрежа, преди тя да заличи акаунта му, след щурма на Капитолия, който според противниците на бившия президент е бил провокиран от неговата реторика.

Twitter, Facebook и други социални медии са подложени от мнозина на критика за начина, по който се отнасят към профилите на политици и правителствени служители след блокирането на Тръмп заради подстрекаване към насилие, припомнят агенциите.

Източник: КлубZ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции