<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=75799" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Доналд Тръмп ...

Тръмп сподели статия за Байдън от сайт за хумористични новини, сметнал я за истинска

16 Октомври 2020
0 688

Американският президент Доналд Тръмп изглежда е постнал статия с хумористични новини (в стил “Не!Новините” у нас – бел.ред.), което твърди, че Twitter е блокирал официалния им сайт, за да спре разпространението на негативни новини за президентския опонент Джо Байдън, пише The Independent.

Статията, озаглавена “Twitter прекъсна интернет връзката с цел да забави разпространението на негативни новини за Байдън” бе публикувана от сатиричното издание “Babylon bee”, чийто уебсайт крашна, след препостването ѝ от американския президент.

Тръмп обяви пред своите последователи: „Уау, това никога не е правено в историята. Това включва и наистина лошото му интервю снощи. Защо Twitter прави това. “

Изглежда, че г-н Тръмп не е осъзнавал, че статията е пародия, в която се твърди, че „Twitter е изключил цялата си социална мрежа в четвъртък“, когато самият президент е поствал в Twitter през целия ден.

Тръмп сподели статия за Байдън от сайт за хумористични новини, сметнал я за истинска
Байдън със сина си Хънтър и семейството му. Снимка: личен архив на Хънтър Байдън

Twitter цитира публикация на New York Post от сряда, която съдържа предполагаеми подробности за връзките на г-н Байдън с украински компании чрез неговия син Хънтър Байдън, докато е бил вицепрезидент.

Схватката Тръмп – Байдън: титаничен сблъсък без титани

Говорителят на кампанията на Джо Байдън Абдрю Бейтс опрверга инфомацията като обяви, че не е имало никакви срещи между Байдън и украинска енергийна компания.

Говорител на Twitter заяви по-рано в четвъртък, че акаунтът в @TeamTrump, както и акаунтите на прессекретаря на Белия дом Кейли МакЕнани и Ню Йорк Пост, са били блокирани от туитове, тъй като са нарушили политиките на компанията за хакнати материали и публикуване на лична информация.

Тръмп определи решението на Twitter като “ужасяващо”.

Видео от първия публичен дебат между двамата кандидат президенти може да си припомните горе.

Източник: The Independent

Видео: Нова тв

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции