<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=33323" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Зрител с кашл...

Трябва ли им на депутатите лъжомер?

29 Ноември 2018
0 6471

През тази седмица Народното събрание бе заето да приема бюджета за догодина. Както винаги, дебатите бяха дълги, бурни и неособено смислени.

 

Тоя филм избирателите го гледат всяка година.

 

Актьорите са едни и същи, номерата им също. Както и миналата година, когато се приемаше сегашният бюджет, опозицията бе особено активна. Даже в един момент няколко депутати се скупчиха около председателя на парламента Цвета Караянчева и се развикаха, че искат думата.

 

 

Познайте какво се случи тази година. Дежа вю.

 

Единственото разумно предложение по време на дебатите бе на депутата Юлиян Ангелов.  „Предлагам, за да не се лъже от тази трибуна, ръководството на Народното събрание да сложи един лъжомер тука и тогава да видим колко народни представители от БСП ще се изкажат”.

 

Наивник! Не само от БСП, а никой не би се изказал. Освен ако не иска да счупи лъжомера. А почнат ли да говорят, ще го чупят непрекъснато. И тогава ще трябва специално перо в бюджета – „Харчове за лъжомери”. Ще се почнат спорове колко пари да се отпуснат. Финансовият министър ще рече: „Няма”. После пак дебати, пак счупени лъжомери, още пари за харчене. По-добре не! Депутатите са честни хора. И обичат бюджета.   

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции