<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=22940" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Турчинът, убил семейство мотористи, избяга от българския съд, обявен е за издирване

04 Август 2016
0 18635

Рокери обсадиха сградата на турското посолство в София. Те протестират срещу бягството на турския гражданин Фарук Бекташ, който уби двама мотористи – съпруг и съпруга, край Драгоман. 

 

Катастрофата стана на 24 юли. Бекташ помел мотора на съпрузите с мерцедеса си – заспал зад волана и навлязъл в насрещното движение. Мъжът и жената отивали към Австрия, за да видят сина си. Миналата седмица Софийският окръжен съд остави Бекташ под домашен арест Днес 60-годишният пенсионер трябваше да се яви в Софийския апелативен съд, който трябваше да гледа мярката. Спорното решение на окръжния съд предизвика коментари, че извършителят може да се укрие, съобщава OFFNews.

 

Над 30 мотористи влязоха днес и в съдебната зала на Столичния апелативен съд, за да чуят официално, че Фарук Бекташ е изчезнал, информира пък ClubZ.

 

Бекташ, който бе под домашен арест, не е длъжен да се яви пред апелативната инстанция. Днес обаче в съда бе отчетна постъпила докладна от полицейски служител на СДВР, че обвиняемият се е отклонил от адреса, определен му за изпълнение на домашния арест. След 9 ч на 31 юли той не е открит там.

 

Не се явиха и двамата упълномощени защитници на Бекташ, които уведомяват съда, че се оттеглят от защитата му "поради остри противоречия с него, включително отклонението на обвиняемия от адреса". Бекташ не остана в ареста на първото дело, защото посочи, че е наел апартамнт в София. Макар че прокуратурата протестира, че има разминаване в 2 адреса – един на ул. "Княз Борис", друг – в кв. "Враждебна", съдът го остави под домашен арест и му забрани да напуска страната.

 

На практика той "надхитри" съдебната система, като е бил на адреса само един ден – на 30 юли, а на 31-ви вече СДВР (която трябва да съблюдава изпълнението на мярката, б.р.) установява, че е изчезнал. Съдът прие, че неявяването на обвиняемия не е уважителна причина да не се дава ход на делото и го стартира. 

 

След кратко САС постанови да промени мярката за неотклонение в задържане под стража и едновременно обяви Фарук Бекташ за общодържавно издирване. Той е роден в турско село, но има и постоянен адрес в Германия.

 

След процеса възмутени мотористи коментираха, че това "не е държава" – за двойно убийство да не могат да те накажат. В яда си те обявиха, че ще протестират и пред турското посолство, и пред Съдебната палата. Според тях за подобно двойно убийство в югоизточната ни съседка българин би получил 40 години затвор, плюс плащане на щети цял живот.

 

Вижте още:

 

ПОСЕЩЕНИЕТО НА "НОЩНИТЕ ВЪЛЦИ" В СОФИЯ ВЛЕЗЕ В ГОСПОДАРИТЕ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции