<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=31497" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Търговският регистър остава блокиран има опасност от хаос и измами

13 Август 2018
0 1356

Търговският регистър не работи от петък сутринта и засега не е ясно колко сериозни ще бъдат последиците от това. Според специалисти, цитирани от "Капитал", повредата е изключително сериозна и има реална опасност да бъде загубена цялата информация в регистъра от началото на годината насам.

 

Освен че може да блокира търговския оборот, липсата на търговски регистър отваря врати за измами. В петък беше съобщено, че ще трябват поне 8 часа, за да бъде отстранен проблемът. От тогава обаче минаха поне 76 часа. Освен че е недостъпен онлайн, регистърът е затворен и за ползване на гише.

Вчера от АВ съобщиха, че министърът на правосъдието Цецка Цачева е уведомена и незабавно е сезирала прокуратурата, ДАНС и МВР. "Приложен е авариен план за действие за възстановяване на пълната функционалност на регистъра. За отстраняването на проблема незабавно са ангажирани и работят денонощно екипи на всички поддържащи фирми, IT експерти от Агенция по вписванията, както и от други
държавни ведомства.

 

Всички останали регистри на Агенция по вписванията са достъпни и функционират нормално". От правосъдното министерство обясниха, че няма да дават никаква информация, докато не приключи проверката на разследващите. И отказаха да обяснят дали се подозира хакерска атака, лоша поддръжка на сървърите или нещо друго.

 

Източник: Segabg.com

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции