<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=28230" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Убиецът от Нови Искър Росен застрелял Кети от ревност, изпочупил къщата, търсел още хора за убиване

05 Януари 2018
0 26213

Мотивът за извършване на убийството в Нови Искър е личен. Свързан е с интимни отношения с Кети Кюхова, тя е била убита първа. Вероятно Росен я е ревнувал от мъжа, с когото тя е живяла на семейни начала, обяви главният секретар на МВР гл. комисар Марин Маринов.

 

По време на огледите са намерени части от ръчни гранати, запалки за тях, търсел е да се сдобие с огнестрелно оръжие. Открити са и други важни веществени доказателства.

 

 

Името на извършителя на убийствата в Нови Искър е било известно на органите на реда малко след престъплението. Интересите на самото разследването и задържането на лицето по някой път налагат името му да не бъде разкривано веднага. Не всички неща искаме да споделим, докато лицето не бъде установено, защото може да се застраши живота и на други лица", обяви директорът на Националната следствена служба Борислав Сарафов.

 

 

""

 

 

"Направил е опити за заличаване на следите, включително и разместване на телата. Тази къща в тази нощ действително е била къща на ужасите. Нямаме доказателства какво точно е станало там, но това което имаме доказателства е, че е убил жертвите една по една като се е качил да прочисти къщата от други лица, намиращи се там. Първо са убити Неделчо, Георги и бабата на първия етаж. Нанси и Боби са се качили на втория етаж, за да се скрият. Ангелов е ритал с крак всяка врата и ги е търсил. Той е убил всички лица в тази къща, включително и кучето", добави Сарафов.

 

"Нараняванията на говорят, че Неделчо и Георги са се опитали да му противодействат, но нека да изчакаме всички експертизи да станат готови, за да сме сигурни. Предполагаме, че кучето е познавало извършителя, там където е убито е направило опит да се скрие, а не да го напада", допълни пък Маринов.

 

МВР обяви за разкрити убийствата в Нови Искър

 

След няколко дена труд от страна на разследващите органи, престъплението в Нови Искър беше доказано и разкрито. Като обвиняем беше привлечен Росен Ангелов.

 

По делото в рамките на изключително кратък период бяха извършени огромен брой процесуално-следствени действия. Извършени са 16 огледа на местопроизшествия и претърсвания, извършени са 91 експертизи, включително 18 ДНК теста.  Бяха разпитани 21 свидетели, някои от тях и пред съдия. Извършени са стотици разузнавателни беседи. 

Прякорът на Росен Ангелов е бил „горският човек“. „Имал е интимна връзка с Кети, която е продължила около 6 месеца преди убийството. Ангелов има 3 присъди „лишаване от свобода“, уточни Борислав Сарафов. Едната присъда е за кражба, втората – за изнасилване, третата присъда е за това, че в с. Луково е съблякъл дете на 12 години и блудствал с него. Сарафов уточни, че има и наказателни производства срещу Ангелов.
 

Проблемът е, че обвиняемият е в неизвестност и от сутринта военни командоси го издирват из Стара Планина. Според кмета на Луково той е избягал под носа на спецчастите – преди да блокират селото в четвъртък. 

 

СДВР пусна нова снимка на убиеца и поиска съдействие от гражданите

 

"СДВР призова, ако някой разполага с информация за местонахождението на Росен Желев Ангелов веднага да позвъни на телефон 112, да пише тук на лично или да отиде в най-близкото районно управление на МВР! Лицето се издирва като обвиняем за шесторното убийство в гр. Нови Искър. Анонимността е гарантирана!", пише във фейсбук страницата си от СДВР.

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции