<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=28530" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Уволнената директорка на дома за деца в Габрово била подавала сигнали за насилие още преди 2 г.

26 Януари 2018
0 3313

Директорката на дома за деца с увреждания „Хризантема” в Габрово Маринела Лазарова, която бе уволнена след скандалните записи обави, че е подавала сигнали за насилие над децата още през 2016 г.

 

СИГНАЛ ЗА НАСИЛИЕ НАД ДЕЦА В ДОМ „ХРИЗАНТЕМА” БИЛ ДАДЕН ОЩЕ ПРЕЗ ОКТОМВРИ (ВИДЕО)

 

„Устен ми беше сигналът, подкрепен с видео, на което хигиенистката Татяна Донева удря с парцал настанено момиче”, заяви вече бившата директорка. Лазарова е уволнена от ръководния пост на още един център в града.

 

Тя обясни, че Татяна Донева е от Дряново – родният град на Даниела Василева – директор дирекция „Образование и социални дейности”. „Всеки може да си направи извод защо тя е прикрила точно тази жена, с мотивите това да не се чува, момичето ще бъде изведено”, заяви Лазарова, цитирана от vesti.bg.

 

УВОЛНИХА ДИРЕКТОРКАТА НА АГЕНЦИЯТА ЗА ЗАКРИЛА НА ДЕТЕТО, ВИЖТЕ ОЩЕ СЛУЧАИ НА НЕАДЕКВАТНОСТ ОТ НЕЙНА СТРАНА

 

Тя твърди още, че в началото на декември е разговаряла и с кмета на Габрово за насилието в дома. „Едната среща беше с целия персонал”, заяви Лазарова. „Поискаха да гласуват дали да ме отстранят, или да ми дадат шанс да остана да работя”.

 

Лазарова смята да подаде сигнал в прокуратурата срещу пряката си началничка в общината

 

Самата Даниела Василева отрича да е получавала сигнали за нередности от ръководителката на центъра, заведени по надлежния ред. Лазарова също признава, че не е внесла писмени докладни, нито пък е сигнализирала някой висшестоящ за бездействието на пряката си началничка.

 

Преди дни бяха показани скандални видеозаписи, които разкриват насилие над деца с увреждания, като те бяха публикувани след конфликти и спорове между персонала и управата на заведението.

 

В дома „Хризантема” живеят 8 деца, за които се грижат 13 детегледачки медицински сестри. Вижда се как персоналът удря деца и им казва, че не искат да ги пипат, защото са гнусни. Детегледачка заплашва момче с думите: „Ще ти счупя главата”.

 

www.vbox7.com/play:2142836945

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции