<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=38935" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Уволниха рехабилитатор от Павел баня, оплакал се от заплатата си във Facebook

09 Юли 2019
0 10617

Млад рехабилитатор от Павел баня бе уволнен заради Facebook статус, пише trafficnews.bg.

 

Месут Юркюш споделил своята унизително ниска заплата от 388 лв. в социалните мрежи. Ето какво е написал младият мъж:

 

„Учих 3 години за рехабилитация, след това учих още 2 години магистратура кинезитерапия. И с мерак влезнах да работя по специалността. За съжаление, трудът на един здравен специалист в България се оценява с 388 лв. Срам ме е да работя по специалността”.

 

От ръководството на Комплекса за рехабилитация заявяват, че мъжът е злоупотребил и причината за уволнението е неявяване на работа.

 

„Бях на пълен работен ден. Това е реалната ми заплата. Исках хората да разберат колко получава един млад медицински специалист. На следващия ден бях привикан от един служител и ми беше казано, че ако не изтрия публикацията, ще ме уволнят. Аз не го направих. Уволниха ме. Отново написах статус, за да разкажа станалото”,  каза Месут пред Нова тв.

 

Директорът на "ПРО" ЕАД – Павел баня Христо Чаушев е категоричен, че възнаграждението на Месут е било 600 лв., а не 388. 

 

„Това е стартова заплата, защото той няма никакъв опит по специалността. Освен това получаваше ваучери за храна. Беше му осигурен и транспорт. Причината за неговото освобождаване не е публикацията, въпреки че той няма право да разпространява фирмени данни. Мъжът беше уволнен, защото редовно отсъстваше от работа, без да има основателна причина”, заяви Христо Чаушев.

 

 

Източник: trafficnews.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции