<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=23327" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Уникална държава! Митьо Пищова и Радо Шишарката се кандидатират на президентските избори

07 Септември 2016
0 36603

Митьо Пищова и Радо Шишарката се кандидатират за президент и вицепрезидент, съобщи именно Радо Шишарката. На 12 септември ще бъде официалното им представяне във Велико Търново.

 

"Искаме да покажем до какво ниво е стигнала държавата. Един положителен вот към ще бъде знак, че хората са обезверени", коментира Радослава Петров – Радо Шишарката в ефира на Bulgaria ON AIR. Новата президентска двойка ще бъде издигната от партия Българско национално обединение – БНО. Като част от предизборната си кампания, двамата кандидати обмислят да правят предизборни концерти със шоу програма из страната, съобщава Actualno.com

 

Кои са те? Димитър Василев Маринов, известен повече като Митьо Пищова, е роден на 15 август 1955 г. в село Караисен, Търновско. Първият му опит в политиката е свързан с Християнрадикалната партия. През 2003 г. е кандадат-кмет на Велико Търново от листата на Християнрадикалната партия. Получава обаче само 509 гласа (1,7%), което не му пречи да се хвали по медиите, че малко не му достигнало да стане кмет. На изборите за парламент през 2005 г. е водач на листата в Кърджали на ПД "Евророма", която не прескача 4% бариера. На изборите за президент през 2006 г. Пищова не успявa да се регистрира като кандидат заедно с Росен Николов поради това, че инициативният им комитет не успява да събере необходимите от закона 15 000 подписа. Той открито заявява в медиите, че ще подкрепи Георги Първанов.

 

Митьо Пищова е известен с публичната демонстрация на гордост от познанството с хора като Илия Павлов, Дон Цеци, Димитър Минев – Руснака и други. В публичните си изяви се обявява още и за приятел на бедните, инвалидите, ромите, и че помага на социално слабите. Митьо Пищова е почетен член на Фондацията за борба със синдрома Шминдз Хайлер – Чикурусни – болест, засягаща развитието на мозъка при деца, боледували менингит.

 

 

Радослав Петров, известен с псевдонима си Радо Шишарката, е роден през 1965 г. в Габрово. В началото на 90-те години започва да пее песни с балканско звучене, заедно с оркестър "Белите шишарки". Те издават три албума: "Прости ми", "Без сълзи" и "Флинтстоун". След като започва самостоятелна кариера, му излиза прозвището "Радо Шишарката". Първият му голям хит като солов изпълнител е "Тигре, тигре". През 1997 г. напуска Пайнер и подписва договор с Пик мюзик. През 2000 г. излиза компилацията "No comment", в която са събрани всички хитове на певеца от 1996 до 2000 г. През 2011 г. участва в шоуто X Factor и отпада в първия кръг на тренировъчните лагери. През февруари 2013 г. излиза новият му сингъл "Силикон". През септември 2013 г. е бил планиран юбилеен концерт на певеца и оркестър "Белите Шишарки".

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции