<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=41746" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Учените доказаха, че в дъждовните дни изпитваме повече болка

24 Октомври 2019
0 436

Хората с дългосрочни здравословни проблеми като артрит са по-склонни да чувстват болка във влажните дни, показва проучване, цитирано от ВВС.

 

По принцип фолклорът предполага, че студът влошава болката – но всъщност има малко проучвания на влиянието на времето. Новото изследване на специалисти от Университета в Манчестър е проведено сред 2500 души с артрит, фибромиалгия, мигрена и невропатична болка от цяла Великобритания. През това време са събирани данни чрез смартфони.

 

Установено е, че симптомите на пациентите всъщност са били по-тежки в по-топлите и по-влажни дни. Оказва се също така, че влажните и ветровити дни с ниско налягане увеличават шансовете да изпитате повече болка от нормалното с около 20%.

 

Студените дни също влошават оплакванията на пациентите. Все още се изследва как точно температурите засилват симптомите на подобен тип заболявания.

 

Изследователите се надяват, че откритията им ще вдъхновят още нови изследвания към тази област. Те са убедени, че така се отварят врати за нови лечения.

 

 

Източник: ВВС

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции