<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=41733" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Охранителна ...

Учени обучиха плъхове да карат миниатюрни коли (видео)

24 Октомври 2019
0 1383

Учени обучиха плъхове да шофират в лабораторен експеримент в университета в Ричмънд. Те са били научени да управляват миниатюрните автомобили с помощта на зърнената закуска "Froot Loops" за примамка и вече могат да боравят умело с двата лоста, които насочват "колата" наляво или надясно.

 

В зашеметяващи видеоклипове на експеримента, можем да видим плъховете не само да шофират по права линия, но и да връщат назад, и да правят завои, за да си осигурят сладкото лакомство, което ги чака на другия край.

 

Според учените това предполага, че плъховете са по-интелигентни, отколкото се смяташе досега.

 

 

""

 

 

17-те мъжки и женски гризачи били научени да усъвършенстват шофьорските си умения, като учените поставяли лакомствата във все по-далечни точки в кутията.

 

„Те се научиха да се ориентират с колата по уникални начини и усвоиха начини на управление, които никога не бяха използвали преди това, за да стигнат до наградата“, каза Кели Ламбърт, водещият автор на проучването.

 

Проучването също така установи, че плъховете стават по-малко стресирани с напредването на експеримента, предполагайки, че подобно на хората, те получават същото удовлетворение като нас, когато усъвършенстваме ново умение.

 

"Вярвам, че плъховете са по-умни, отколкото повечето хора си мислят и че изобщо повечето животни са по-умни и то по най-различни начини, отколкото предполагаме", добави Ламбърт.

 

 

Източник: New York Post

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции