<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=95263" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Германски уч...

Учени се натъкнаха на реалните “Спондж Боб” и “Патрик Стар” в Атлантическия океан (снимка)

29 Юли 2021
0 2347

Учен откри създания, които поразително приличат на героите от анимацията на Nickelodeon “Спондж Боб” и “Патрик Стар” в Атлантическия океан, пише 9gag.

Кристофър Мах е изследовател към Националната администрация по океаните и атмосферата, който се натъкнал на кадри от скорощно гмуркане. На записите ясно личали жълт обект и розова морска звезда до него.

Цветното дуо е било уловено от камерата на дистанционно управляван дълбоководен уред сред подводната планина, наречена Ретривър на около 322 км от брега на Ню Йорк.

Художник представя апокалиптично бъдеще с познати анимационни герои (видео и снимки)

Като част от най-новата си дълбоководна експедиция, корабът Okeanos Explorer на NOAA изпраща дистанционно управлявани уреди като този, който е намерил гъбата и звездата дълбоко под повърхността на Атлантическия океан. ROV-овете, както са известни, изследват подводни местообитания, предават на живо своите пътувания и улавят образи на обитатели в дълбочина.

Учени се натъкнаха на реалните &#8220;Спондж Боб&#8221; и &#8220;Патрик Стар&#8221; в Атлантическия океан (снимка)

Всъщност има повече от 8500 вида гъби и съществата живеят в океана през последните 600 милиона години. Техните форми и текстури варират в зависимост от това дали живеят върху мек пясък или твърди, скалисти повърхности. Много малко от тях приличат на квадратната форма на Спондж Боб.

Учени се натъкнаха на реалните &#8220;Спондж Боб&#8221; и &#8220;Патрик Стар&#8221; в Атлантическия океан (снимка)

Морските гъби, според Мах, са предпочитано меню за звездите. Така че розовото създание , приличащо на Патрик, се е приближило до гъбата вероятно с цел храна, а не приятелство, както разказва анимационният сериал.

Източник: 9gag

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции