<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=42217" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Учени създадоха нов вирус в опит да победят рака

09 Ноември 2019
0 1140

Учени създадоха нов вирус в опит да открият лечение за рак, съобщава DailyMail. Лечението, което засега носи името CF33, може да убие почти всеки вид рак в лабораторни условия и смалява тумори на мишки. Не е сигурно обаче как ще подейства на човешкия организъм.

 

Лечението се разбработва от американския специалист по лечение на рак проф. Юман Фонг. Зад изследванията стои австралийска компания. Екипът се надява, че лечението може да бъде тествано върху пациенти с рак догодина.

 

В момента проф. Фонг е в Австралия, където прави клинични тестове. Целта е в бъдеще лечението да бъде приложено въху пациенти с различни видове рак. Успехът при мишките не гарантира, че вирусът ще е ефективен и при хората.

 

Подобни опити са правени и преди в САЩ  – експеримантирано е с лечение с вирус, който причинява обикновена настинка. Ракът при някои пациенти изчезнал за години, а при други – туморите се смалили. Идеята е, че след инжектиране на вируса в туморните клетки, имунната система се задейства и убива заразата, а заедно с нея – и тумора. Според проф. Фонг още в началото на миналия век е забелязано, че пациенти, които са се ваксинирали срещу бяс, са били излекувани и от рак.

 

Проблемът е, че вирусът би могъл да е прекалено силен и така на практика да причини смърт на пациента. Затова се търси начин за използване на вирус, който би бил безопасен за хората.

 

Източник: DailyMail

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции