<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=39642" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Учен обяви, че хибрид между човек и шимпанзе е бил роден в лаборатория и след това убит

03 Август 2019
0 11129

В последните дни се разпространи новината, че в китайска лаборатория е създаден първият хибрид-ембрион между човек и шимпанзе. Вчера обаче един еволюционен психолог обяви, че практиката да се съчетават гени на хора с примати не е нещо невиждано досега, пише сайтът Ladbible.com.

 

Джордж Галъп споделя, че лично той е измислил термина "humanzee" (от human – човек и chimpanzee – шимпанзе, бел. ред.), и че този процес е изпробван още в началото на 20-ти век.

 

В случай, че се чудите какъв е потенциалният научен принос от подобен процес, учените от последните опити – за които те тепърва трябва да разкрият подробности – споделят, че за в бъдеще той би носил огромна полза в областта на отглеждането на човешки органи за трансплантация в телата на маймуни. 

 

 

""

 

 

Галъп, известен с разработването на саморазпознавателна техника, която доказа, че приматите могат да идентифицират сами себе си в огледало и следователно се самоосъзнават, казва, че негов университетски преподавател твърдял, че човек-шимпанзе в действителност се е родил в лаборатория в Ориндж Парк, Флорида през 1920 година. 

 

"Те са осеменили женско шимпанзе с човешки сперматозоиди от анонимен донор и са обявили, че не само бременността е преминала успешно, а и се е родило живо бебе. Но след няколко седмици учените от лабораторията започнали да отчитат моралните последици от експеримента и съществото било евтаназирано."

 

 

""

 

 

Да, точно така. Джон Галъп твърди, че маймуна е забременена с човешка сперма и се е родило хибридно дете, което след това е било убито от ужасените учени!

 

Галъп казва също, че професорът, който му е споделил тази информация, е работил в лабораторията, докато се е преместил в друга, в университета в Атланта, Джорджия, през 1930 година. 

 

Във връзка с последните обявени опити в тази област в Китай, испанският учен Хуан Карлос Белмонте обяви, че техните усилия са били успешни, и ембрионът е можел да бъде износен и роден, ако те не са го абортирали. 

 

Професор Белмонте е експериментирал в миналото и с хибриди между човек и прасе, но по-неуспешно, в сравнение със сегашния случай. 

 

При всички положения пред този вид наука стоят огромни етични въпроси.

 

 

""

Професор Белмонте – вдясно

 

 

Анхел Райа от Центъра по регенеративна медицина в Барселона пита: "Какво се случва, ако стволовите клетки успеят да образуват неврони в мозъка на животното? Ще има ли то съзнание като човешкото?"

 

Ще видим как този казус ще се развие в бъдещето. Със сигурност е много интересен и леко зловещ.

 

 

Източник: Ladbible.com

 

 

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции