<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=42107" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Фанатици от Ислямска държава заплашиха САЩ и Европа с горски пожари и екологична катастрофа (снимки)

06 Ноември 2019
0 602

Ислямска държава е инструктирала фанатизираните си последователи да възпламеняват горски пожари в Съединените щати и Европа с цел предизвикване на екологичен хаос, като продължение на историческите бедствия през лятото в Калифорния и Испания, пише Daily Mail

 

 

Поне четири постера от Ал Кураши, новият лидер на Ислямска държава, насърчават привържениците на групировката да "палят пожари" като част от техния джихад. 

 

 

""

 

 

"Палете горите на Америка, Франция, Великобритания и Германия, за да ги заболи!" – се казва в постера, публикуван в понеделник. Той бе четвъртият от серия подобни, разпространени от април в Middle East Media Research Institute

 

 

""

 

 

Въпреки смъртта на лидера на Ислямска държава Абу Бакр ал-Багдадаи по време на нахлуването на силите на Съединените щати в Сирия миналия месец, т. кар. халифат продължава да се опитва да предизвика кланета чрез кампании в социалните мрежи.

 

 

САЩ ТВЪРДЯТ, ЧЕ СА ЛИКВИДИРАЛИ ЛИДЕРА НА "ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА" АБУ БАКР АЛ БАГДАДИ

 

 

Исторически пожари избухнаха в Калифорния, Испания и Португалия през лятото, в следствие на които Ислямска държава многократно е отправяла молитви за повсеместно страдание на Запада като част от варварската си пропаганда.

 

 

""

 

 

В действителност, огненият ад, погълнал катедралата Нот'р Дам в Париж през април, бе изтълкуван от тях като проклятие за последователите на Християнския бог. 

 

 

Ал Багдади се самовзриви заедно с три от децата си на 26 октомври след нападението на специалните сили на САЩ в укрепеното убежище на Идил в северозападна Сирия. 

 

 

""

 

 

Нахлуването в Сирия на международната коалиция, водена от САЩ, бе мощен удар срещу групировката, загубила впоследствие голяма част от контролираните от нея територии в Сирия и Ирак.

 

 

Множество членове на групировката са успели да се измъкнат през контрабандните канали към северозападна Сирия в последните дни на боевете по-рано тази година. Други от тях се разпръснаха в пустинята на Сирия и Ирак. 

 

 

"ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА" ОБЯВИ НОВИЯ СИ ЛИДЕР СЛЕД СМЪРТТА НА БАГДАДИ

 

 

 

 

 

 

 

Източник: Daily Mail

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции