<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=71384" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Извънредно о...

Фандъкова: протестът в София се превръща в протест срещу хората

15 Август 2020
0 1726

“За съжаление с ескалацията на поведението на организаторите този протест се превръща от протест срещу властта в протест срещу хората”, заяви кметът Йорданка Фандъкова пред БНР.

Фандъкова: протестът в София се превръща в протест срещу хората

Тя коментира поредното блокиране на кръстовището пред румънското посолство вчера с думите:

“През това кръстовище преминават шест линии на градския транспорт. Без движение по него не може да се осигури транспортен достъп на огромна част от гражданите до домовете, до работните им места“, каза кметът Фандъкова

Ново ключово кръстовище в София беше блокирано, полицията го разчисти през нощта (снимки)

“Очевидно политиците, които все по-убедително превземат протеста имат други цели, които преминават границите на свободни мирни протести. Надявам се да не продължава в тази посока, за да може София да дава възможност на хората да протестират свободно и мирно и в същото време на всички софиянци да се движат свободна в града“.

При повторното блокиране вчера на кръстовището на булевард “Ситняково” при румънското посолство на мястото не дойде полиция и движението в района беше блокирано. Част от водачите се присъединиха с клаксони към виковете “Оставка”, но имаше и такива, които негодуваха срещу парализирането на трафика в столицата и дори изразиха несъгласие с демонстрантите.

Столичният кмет напомни, че от самото начало шествията в София не са обявени и съгласувани със Столичната община. Тя призова организаторите да спазват закона и да не пречат на свободното предвиждане на хората в града.

Блокираното кръстовище пред румънското посолство бе освободено около 23:30 часа. Към момента остават блокирани три ключови кръстовища в града – на „Орлов мост“, пред Ректората на Софийския университет, както и пред Министерския съвет.

Видео: FB/bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции