<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=24934" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Федерер надви Надал, спечели 18-а титла от Големия шлем

29 Януари 2017
0 7501

Победителят на Откритото първенство на Австралия е Роджър Федерер. Той надви Рафаел Надал на финалния мач.

 

Роджър Федерер спечели мач, който преминава границите Australian Open, турнирите от Големия шлем и тениса въобще. Легендарният швейцарец подобри собствения си рекорд и вдигна 18-а титла от Шлема при мъжете с 6-4 3-6 6-1 3-6 6-3 над Рафаел Надал в едно от най-великите съперничества в спорта за всички времена.

 

Федерер отговори като голям шампион на мненията, че времето му в елита на тениса е изтекло и че никога няма да вземе нова титла от славното каре. Вместо това, още в първия си турнир след 6-месечен период извън корта заради контузия в коляното, Роджър достигна до финала, изправи се срещу най-големия си съперник в 19-годишната му професионална кариера и извървя пътя до така желания трофей №18 от Големия шлем, пише tenniskafe.com.

 

Още с общия кадър преди началото на мача, който ни показа имената на Федерер и Надал на таблото, се върнахме назад във времето в една реалност, която ни бе донесла толкова велики тенис моменти и битки между двамата титани в играта. „Това е мечтаният финал за фенове и специалисти, но не и за мен“, побърза да уточни треньорът на Рафа – Тони Надал.

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции