<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=81266" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Щурмът на Кап...

“Фейсбук” и “Инстаграм” ще блокират Тръмп поне до края на мандата му

08 Януари 2021
0 210

Социалните мрежи “Фейсбук” и “Инстаграм” ще блокират американския президент Доналд Тръмп поне до края на мандата му на 20 януари. Това обяви изпълнителният директор на “Фейсбук” Марк Зукърбърг, цитиран от “Дневник”.

След безредиците пред и в Конгреса на САЩ заради утвърждаването на победата на Джо Байдън на президентските избори, “Фейсбук” обяви, че заключва профила на Тръмп за 24 часа.

Тълпа от поддръжници на Тръмп нахлу в сградата на Капитолия (видео и снимки)

“Вярваме, че рискът да се позволи на президента да продължи да използва услугата ни през този период е просто твърде голям”, написа Зукърбърг в профила си в най-голямата социална мрежа в петък. “Шокиращите събития от последните 24 часа ясно показват, че президентът Доналд Тръмп смята да използва оставащото му време, за да подкопае мирното и законно предаване на властта на избрания приемник Джо Байдън.”

&#8220;Фейсбук&#8221; и &#8220;Инстаграм&#8221; ще блокират Тръмп поне до края на мандата му

Затова мярката ще остане в сила “безсрочно” поне до 20 януари. Тази сутрин представител на Тръмп разпространи негово изявление, в което държавният глава се ангажира с предаване на властта.

Щурмът на Капитолия. Какво означават тези знамена и костюми

“Туитър” и “Снап” (собственикът на “Снапчат”) само временно бяха заключили профилите на Тръмп.

“Фейсбук” многократно е нападан в последните години от представители на Конгреса заради това, че не е успявал да реагира навреме на всяващи разделение, подстрекаващи към насилие или омраза или манипулиращи действителността публикации на Тръмп, дори тези, които “Туитър” отбелязва от пролетта насам.

Източник: “Дневник”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции