<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=28582" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Фейсбук отново прави промени на правилата за новини

30 Януари 2018
0 1888

Фейсбук продължава да въвежда нови неща относно новините в социалната мрежа. Компанията обяви, че прави поредна голяма промяна в начина, по който ще избира новините, които да се показват в профилите на потребителите.

 

 

Сега потребителите ще виждат повече публикации от местни медии в региона, в който се намират, съобщава онлайн изданието Re/Code.

 

ФЕЙСБУК ОФИЦИАЛНО ОГРАНИЧАВА ПУБЛИКАЦИИТЕ НА МЕДИИТЕ, КАК ДА СЕ СПРАВИТЕ

 

При това новините може да се показват дори без потребителят да е поискал подобна информация. Местните новини ще имат приоритет винаги, когато приятел на даден потребител ги е споделил, дори въпросният потребител да не "следва" тези медии. Хората, които следват подобни местни медии, пък ще виждат техните публикации с приоритет.

 

"Следващият ъпдейт в нашия фокус да направим Facebook не само забавно място, но и полезен за вас и обществото", пише Марк Зукърбърг. Той казва, че компанията предприема серия промени в News Feed, които целят да дадат приоритет на качествените и доверени новини.

 

ЕДИН ОТ СЪЗДАТЕЛИТЕ НА ФЕЙСБУК ПРИЗНА: НАПРАВИХМЕ НЕЩО, С КОЕТО ЕКСПЛОАТИРАМЕ ЧОВЕШКАТА ПСИХИКА

 

Това е поне третата официална промяна в News Feed за последния месец. Освен това Зукърбърг казва, че се планира поне още един ъпдейт, който ще бъде обявен скоро, пише vesti.bg.

 

Преди около месец компанията обяви, че намалява общия брой новини и съдържание от корпорации, което ще се вижда в профилите на потребителите. След това каза, че ще даде предимство на доверените медии на базата на отзивите на потребителите.

 

Новата селекция с приоритет на местните медии ще започне първо в САЩ. Фейсбук обаче отсега е решена да приложи мярката и в други държави, но след като натрупа опит в САЩ. Компанията се надява, че мерките ще се натрупат и постепенно ще помогнат за отсяването на некоректните играчи и ще затруднят разпространението на фалшивите новини. Досега обаче мерките предизвикват най-вече критики от медиите и неразбиране от потребителите.

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции