<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=28330" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Фейсбук официално ограничава публикациите на медиите, как да се справите

12 Януари 2018
0 5757

Американската компания "Фейсбук" (Facebook) обяви, че въвежда голяма промяна в ползваната от над два милиарда потребители едноименна социална мрежа.

 

 

ПРОВАЛИ ЛИ СЕ FACEBOOK В БОРБАТА СИ С ФАЛШИВИТЕ НОВИНИ?

 

Занапред в основната рубрика "Новини" (News Feed) ще се отдава предимство на снимки и публикации за семейството и приятелите, за сметка на съдържанието, публикувано от търговски марки, медии, известни личности и други страници, освен ако то не бъде подсилено под формата на реклама, съобщиха Ройтерс и Франс прес.

 

Как да виждам публикации?

Фейсбук не може да ви забрани да получавате публикации от страниците, които ви харесват. Ако искате да ги получавате, отидете на страницата, на която сте фен и искате да виждате. Проверете дали сте фен и след това, проверете какви са ви настройките за полуване на публикации в таба от "харесвам": 

 

 

Там имате три опции:

 

1. Вижте преди всички. – Тук промяна не може да има и Фейсбук не ви ограничава да виждате публикации.

2. По подразбиране. – Тук има промяна и Фейсбук намалява публикациите, които виждате.

3. Отписване. 

 

""

 

""

 

""

 

Винаги може си промените настойките и това Фейсбук не може да ви го забрани, все още.  

 

 

ИДИОТСКОТО РЕШЕНИЕ НА FACEBOOK ЗА ОГРАНИЧАВАНЕТО НА ПОРНО КЛИПЧЕТА В СОЦИАЛНАТА МРЕЖА

 

Това е най-голямата стратегическа реформа на съдържанието през последните години в социалната мрежа. Нейният алгоритъм досега приоритизираше съдържание, което сложните й компютърни алгоритми преценяваха, че ще провокира потребителя да хареса или коментира.

 

Марк Зукърбърг, 33-годишният съосновател на компанията, написа вчера в профила си, че целта вече не е такава и вместо това "Фейсбук" ще помага на потребителите си да имат "по-смислени социални контакти".

 

"Когато въведем това, ще виждате по-малко публикации на фирми, марки и медии", каза той.

 

"Фейсбук" и конкурентните му социални мрежи бяха залети от критики, че техните продукти засилват възгледите на потребителите по социални и политически въпроси. Компанията бе разкритикувана, че алгоритмите й може да са отдали приоритет на подвеждащи новини и неверни информации и по този начин е било повлияно на президентските избори в САЩ през 2016 г.

 

Промените няма да засегнат рекламите и вероятно ще нанесат удар върху бизнеси, които искат да се популяризират, без да плащат за реклама, отбеляза Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

 

Източник: Offnews.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции