<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=92229" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Появи се виде...

Филипинският президент заплаши антиваксърите: “Ще инжектирам ваксина в задниците ви или ще ви изгоня!“

22 Юни 2021
0 830

Филипинският президент заплаши да нареди ареста на филипинци, които отказват ваксинацията срещу Covid-19, и им каза да напуснат страната, ако не сътрудничат с усилията за ограничаване на пандемията, пише Клуб Z.

Родриго Дутерте, който е известен с публичните си изблици и бомбастична реторика, заяви по телевизията в понеделник вечер, че го дразнят хората, които отказват да се имунизират и с това помагат за разпространението на коронавируса.

„Не ме разбирайте погрешно. В тази страна има криза. Има национална извънредна ситуация. Ако не искате да се ваксинирате, ще ви арестувам и ще инжектирам ваксината в задниците ви “, каза Дутерте.

Филипинският президент заплаши антиваксърите: &#8220;Ще инжектирам ваксина в задниците ви или ще ви изгоня!“

„Ако не се съгласите да бъдете ваксинирани, напуснете Филипините. Отидете в Индия, ако искате или някъде, в Америка”, каза той и добави, че ще нареди на селските лидери да съставят списък на нежелаещи да се ваксинират жители.

Едре Олалия, адвокат по правата на човека, каза, че Дутерте не може да нареди арести на хора, които не са извършили престъпления по смисъла на закона.

Дутерте и неговата администрация са обект на критики, защото ваксинационната кампания във Филипините буксува заради проблеми с доставките и колебливост на населението дали да се имунизира. След многократни закъснения ваксинациите започнаха през март.

Филипините са гореща точка на Covid-19 в Азия, с повече от 1,3 милиона случая и поне 23 749 жертви.

Източник: Клуб Z

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции