<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=46974" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Финансовият министър на САЩ посъветва Грета Тунберг да учи икономика

23 Януари 2020
0 349

Министърът на финансите на САЩ Стивън Мнучин отхвърли призива на Грета Тунберг за незабавен глобален отказ от изкопаемите горива, като заяви, че 17-годишната активистка трябва да отиде в колеж и да учи икономика, пише Guardian.

 

Мнучин дори се престори, че не знае коя е Тунберг, преди да отхвърли притесненията ѝ за планетата като лошо информирани.

 

На въпрос дали призивите за освобождаване на публичния и частния сектор от компаниите, работещи с изкопаеми горива, биха застрашили икономическия растеж на САЩ, министърът каза: „Тя ли е главният икономист? Коя е тя, объркан съм”, преди да поясни, че се шегува.

 

ГРЕТА ТУНБЕРГ ПРИЗОВА СВЕТОВНИТЕ ЛИДЕРИ ДА ПРЕКРАТЯТ „ЛУДОСТТА“ С ИЗКОПАЕМИТЕ ГОРИВА

 

„След като отиде в колеж и учи икономика, тогава може да се върне и пак да ни обясни това“, добави той по време на пресконференция на Световния икономически форум в Давос.

 

 

""

 

Коментарите на Стивън Мнучин разкриват огромната пропаст, който все още съществува между климатичните активисти и Белия дом. Притиснат от извънредната ситуация с климата, той заяви, че проблемите на околната среда са „очевидно сложни“.

 

ПРОИЗВОДСТВОТО НА ИЗКОПАЕМИ ГОРИВА ЩЕ НАДХВЪРЛИ ОГРАНИЧЕНИЯТА НА ПАРИЖКОТО СПОРАЗУМЕНИЕ СЪС 120%

 

"Карах кола Tesla в Калифорния. Хареса ми. Но никой не се фокусира върху това как се произвежда електричеството и какво се случва със съхранението и екологичните проблеми на всички тези батерии.“

 

Министърът също така твърди, че САЩ показват лидерство в справянето с вредните емисии, но чрез частния си сектор, а не чрез правителството. Президентът Тръмп вярва в чистия въздух и вода и в чистата околна среда, настоя Мнучин, но също така вярва, че истинският екологичен проблем е съсредоточен в Китай и Индия.

 

 

Източник: Guardian

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции