<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=38282" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Започна разе...

Фокусник изчезна в река, след като влезе окован с вериги (видео и снимки)

17 Юни 2019
0 14236

Индийски илюзионист, който се опита да пресъздаде прочутия номер на Хари Худини*, влизайки окован в река, се смята за мъртъв, пише The Guardian.

 

 

41-годишният Чанчал Лахири е трябвало да се отърве от оковите и да доплува на безопасно място, но така и не е излязъл от река Хугли в щата Западен Бенгал.

 

 

""

 

 

Зрителите, които се бяха събрали, за да наблюдават спускането на илюзиониста са подали сигнал в полицията.

 

 

""

 

Лахири, известен още като Мандраке, бил спуснат в реката, заключен на шест места и с верига, докато зрителите го наблюдавали от две лодки. 

 

 

Полицията и екип от водолази са претърсили района, но от неделя вечерта досега не могат да намерят магьосника. Властите смятат, че Лахири не може да бъде обявен за мъртъв, докато не бъде открито тялото.

 

 

Джаянт Шоу, фотограф от местен вестник, станал свидетел на инцидента разказва: "Попитах го защо рискува живота си заради фокус. Той (Лахири) се усмихна и отговори: "Ако го направя както трябва, това е магия. Ако направя грешка, става трагично".

 

 

Лахири му казал, че иска да направи този номер, за да "съживи интереса към фокусничеството".

 

 

МАГОВЕ ПРАВЯТ ФОКУС ЗАД ГЪРБА НА РЕПОРТЕР

 

 

Това не е първия път, когато Лахири е опитвал рисков подводен номер. Преди повече от 20 г. той е бил спуснат в същата река в стъклена кутия, но успял да излезе от нея.

 

 

ФОКУС, КОЙТО НИКОГА НЯМА ДА РАЗГАДАЕТЕ

 

 

Шоу е бил свидетел и на този подводен номер на Лахири. "Никога не съм мислил, че този път няма да излезе от водата", каза фотографът.

 

 

Източник: The Guardian

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции