<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=54753" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Франция ще забрани избиването на нежеланите мъжки пилета до края на 2021 година

30 Януари 2020
0 547

Франция обеща да забрани практиката на избиване на нежелани мъжки пилета до края на 2021 година като част от реформите за хуманно отношение към животните, пише BBC.

 

 

Около 7 милиарда мъжки пилета се избиват всяка година в света, защото не носят яйца или месото им е негодно. Най-често това става чрез газ или с други методи. За да се избегне тази практика, правителството изпробва начини за установяване на пола на зародиша още докато се намира в яйцеклетката. Според някои критици обаче реформите още не са напреднали твърде много.

 

 

ФРАНЦИЯ ИСКА ВЪГЛЕРОДЕН ДАНЪК ПО ГРАНИЦАТА НА ЕС

 

 

Френският министър на земеделието Дидие Гийом оповести реформите по време на пресконференция във вторник, с което забраната ще нареди страната сред първите държави, които отменят практиката за избиване на мъжки пилета. В Германия, например, съдът постанови, че тя ще продължи временно, докато бъде намерена алтернатива. 

 

 

Масовото избиване на мъжки пилета непосредствено след раждането е обичайна мярка при производството на храни в цял свят. Те се считат за безполезни, тъй като растат по-бавно от кокошките, което автоматично ги прави неподходящи за производство на месо. Най-често срещаните методи за убиване включват задушаване чрез газ или мацерация (разпадане на тъканите при продължителен досег с течност – бел. ред.) През 2019 година Швейцария официално забрани мацерацията.

 

 

Мнозина защитници на животните приветстваха мярката на френското правителство, но я сметнаха за недостатъчна и „насочена не към съществените проблеми”.

 

 

ПРОДАВАТ КАИШКИ ЗА ПИЛЕТА, ЗА ДА МОГАТ ДА ПРЕСИЧАТ БЕЗОПАСНО (ВИДЕО И СНИМКИ)

 

 

 

Източник: BBC

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции