<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=39272" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Хакери удариха Руската федерална служба за сигурност

21 Юли 2019
0 3501

Хакери са се насочили успешно към Руската федерална служба за сигурност и са успели да откраднат 7.5 терабайта данни, разкривайки тайни проекти на службите.

 

 

Данните са били предадени за публикуване на големи руски медии, предаде списание „Форбс“.

 

 

""

 

 

МЪЛЪР: ХАКЕРИ ОТКРАДНАХА ДОКАЗАТЕЛСТВА ПО РАЗСЛЕДВАНЕТО ЗА НАМЕСА НА РУСИЯ

 

 

Федералната служба е основната агенция за сигурност на Русия, но нейната мисия се простира далеч отвъд вътрешното разузнаване. Включва електронно наблюдение в чужбина и значителен надзор върху разузнавателни служби. Тя е наследник на КГБ и изпраща информация директно на руския президент.

 

 

ЗАПАДЪТ УЛИЧИ РУСИЯ В КИБЕР ЗАГОВОР: СТЪПИСВАЩИ РАЗКРИТИЯ ЗА ОПЕРАЦИИ НА ГРУ

 

 

Преди седмица, на 13 юли, група хакери под името „0v1ru $“ съобщи, че е нарушила „SyTech“, основен изпълнител на службата за сигурност, работещ по редица проекти в реално време и в интернет, оставайки усмихнато „Yoba Face“ на началната страница на „SyTech“.

 

 

""

 

Впоследствие „0v1ru $“ предаде данните на по-голямата хакерска група „Digital Revolution“, която е споделила файловете с различни медии. Към момента не е известно колко пряка е връзката между двете хакерски групи.

 

 

ХАКЕРИ РАЗГЛАСИХА ЛИЧНИ ДАННИ НА МЕРКЕЛ И ОЩЕ СТОТИЦИ ГЕРМАНСКИ ПОЛИТИЦИ

 

 

Хакерите са достигнали до тайни киберпроекти, включващи изтриване на социални медии (включително Facebook и LinkedIn), целево събиране и "де-анонимизиране на потребителите на браузъра Tor". Би Би Си описва атаката като вероятно "най-голямото изтичане на данни в историята на руските разузнавателни служби".

 

 

Освен че дефинира началната страница на SyTech с лицето на Yoba, 0v1ru $ също така подробно описва имената на проектите: "Arion", "Relation", "Hryvnia", заедно с имената на мениджърите на SyTech. Докладът на Би Би Си твърди, че не са били разкрити реални държавни тайни.

 

 

Източник: Форбс

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции