<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=78507" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: България изп...

Хаос и взети над 17 000 теста на летището в Шанхай заради огнище на Covid-19 (видео)

23 Ноември 2020
0 4223

Най-голямото международно летище в Шанхай попадна в истински в хаос в неделя вечер, след като властите разпоредиха масово тестване на служителите след появата на малко огнище на Covid-19. Огнището е свързано с няколко превозвачи на товари, съобщава CNN.

От началото на ноември седем работници и техните близки контакти на международното летище Шанхай бяха диагностицирани с коронавирус, включително двама души, за които бе съобщено в неделя.

В опит да овладеят ситуацията, властите наредиха на целия товарен персонал на летището да се подложи на тестове. Ето защо снощи в сградата се възцари хаос, докато временно бе създадено място за тестване на втория етаж.

Хаос и взети над 17 000 теста на летището в Шанхай заради огнище на Covid-19 (видео)

Снимки и видеоклипове, циркулиращи в китайските социални медии, показват каква е била атмосферата на летището. Впоследствие обаче спокойствието се е възвърнало.

Към понеделник сутринта са събрани 17 719 проби. От 11 544 проверени проби, всички служители са с отрицателни резултати, съобщиха здравните органи на пресконференция.

С наближаването на зимата страните в Азия са изправени пред втора вълна на коронавируса. Докато повечето няма да възприемат подхода на Китай с т. нар. нулева толерантност, много от тях са затегнали ограниченията, за да забавят разпространението му.

В Япония например ежедневните случаи на новозаразени надминават 2000 за пет поредни дни.

А в понеделник Южна Корея обяви “спешен период” в столицата Сеул до края на годината заради скока на случаите на Covid-19. Според съобщението, общественият транспорт ще намали капацитета си с 20% след 22:00. и събирането на повече от 10 души ще бъде забранено.

Градът ще провежда и редовни тестове за коронавирус.

Източник: CNN

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции