<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=64420" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Висящ от покр...

Хиена отмъква плячката на питон изпод хватката му (видео и снимки)

19 Май 2020
0 1040

Смела хиена се промъкна незабелязано до питон, за да грабне плячката изпод хватката му, пише DailyMail. Случката е заснета в Национален парк “Крюгер” в Южна Африка.

Висящ от покрив питон погълна цял гигантски опосум в Австралия (видео и снимки)

От видеото се вижда, че африканският скален питон се е свил на топка, когато “чистачът”, както е позната хиената, с бърз хирургически жест отмъква убитата от влечугото импала и бързо се скрива в храстите.

Хиена отмъква плячката  на питон изпод хватката му (видео и снимки)

Леопард победи питон в схватка на живот и смърт (снимки)

“Бях направо изумен. В 13-годишната си кариера на екскурзовод никога не бях виждал питон да позволи да му отмъкнат плячката, за която се е борил толкова дълго време”, разказва Джейсън Джубер.

Хиена отмъква плячката  на питон изпод хватката му (видео и снимки)

Африканските скални питони не притежават отрова и затова умъртвяват плячката си като се увиват около нея и буквално изстискват живота ѝ. Те имат дълги извити зъби, които могат да нанесат дълбоки рани. Гъвкавите им челюсти и кожа им позволяват да изядат почти всяко топлокръвно животно, достатъчно малко, за да го прекарат през храносмилателната си система.

Уникална битка между питон, язовец и чакали засне туристка (видео)

Националният парк “Крюгер” разчита за издръжката си основно на туризма, но поради мерките заради коронавируса, дейността му временно е спряна.

Източник: DailyMail

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции