<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=28827" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Кметицата на ...

Хората от Видин излизат отново на пътен протест

17 Февруари 2018
0 2657

На пореден протест днес с искане за бързо строителство на пътя Видин-София и на тунел под Петрохан ще излязат гражданите на Видин.

 

Поради очаквани протестни действия от граждани на град Видин, свързани с блокиране на главен път Е-79 (София – Видин) в началото на града, планирани за след 10.00 часа, е възможно е да се образуват колони от изчакващи МПС, пътуващи за ГКПП "Дунав мост 2", предупреди МВР. За да не се стига до задръствания и натрупване на автомобили, препоръчва се на водачите, пътуващи към границата, своевременно да се насочват към алтернативни ГКПП. 
 

"Ако българското правителство има намерение да си изпълни задълженията към региона, то с Решение на Министерски съвет ще може да посочи конкретен график, етапи, срокове, финансиране и краен срок на строителството за целия път, не само за части от него", коментират организаторите на протеста "Единни за промяна", цитирани от segabg.com

Хората са гневни, защото: 

"Някой отклони парите, които бяха предвидени за инфраструктура в Северозападна България и днес се оправдава, че пари няма. Всеки изказал се управляващ по темата „път до Видин“ сам си противоречи и то не веднъж! 

Десетки медийни изявления заляха телевизионния екран, но никой не пое ангажимент за конкретно решение на Министерски съвет за целия път от Видин до София и за тунел под Петрохан. 

Сигурността и безопасността на гражданите би трябвало да са приоритет за онези, които управляват държавата. 

Бяхме търпеливи достатъчно и ако има поне малко почтеност в намеренията на правителството, ще вземат решение на МС и ще започнат да го изпълняват в цялост!", заявяват още от "Единни за промяна". 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции