<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=36450" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Цецка Цачева не иска да е депутат

08 Април 2019
0 1194

Цецка Цачева, която подаде оставка като министър на правосъдието заради скандала "Апартаментгейт",  се отказва и от депутатското си място. 

 

При това положение  Ралица Добрева, която трябваше да отстъпи на Цачева, ще остане народен представител. Още в неделя  ЦИК е взела решението въз основа на заявление от ексминистър Цецка Цачева, че "не желае да бъде обявена за народен представител от листата на ГЕРБ от Плевенския избирателен район".

 

Ралица Добрева влезе в Народното събрание, след като миналата година Ивайло Московски, бившият министър на транспорта, стана за кратко депутат, а после замина на работа в Черноморската банка. Сега тя остава депутат, защото Цецка Цачева няма да се върне в Народното събрание. 

 

Бившият правосъден министър подаде оставка преди две седмици, след като сайтът "Биволъ" и Антикорупционният фонд разкриха, че тя, зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов и депутата Вежди Рашидов са си купили апартаменти на занижени цени в столичния квартал "Изток" от фирмата "Артекс инженеринг". Жилището на Цачева е 198 кв.м заедно с гараж от 20 кв.м. За него Цачева и сестра ѝ Ирина са плати 285 хил. лв., което прави около 660 евро на кв.м общо за двата обекта, или поне два пъти под пазарните цени, припомня "Капитал".

 

Източник: Сега

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции