<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=27755" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Боян Тончев п...

Циклонът Татяна покри България със сняг, две катастрофи блокираха Хемус (видео)

27 Ноември 2017
0 6730

Две катастрофи затрудниха движението по магистрала "Хемус" днес. Пътнически автобус се удари в лека кола на магистралата малко преди 8 часа сутринта. Катастрофата се е случила около 16 км на магистралата край София. При инцидента няма пострадали, пътниците са били претоварени на друг автобус, информира МВР.

 

На 200 метра преди тази катастрофа и около 20 мин по-рано полски тир е аварирал в скоростната лента на магистралата в посока Варна, като се е наклонил върху разделителната мантинела. Няма пострадали. Товарът се е разпилял в скоростната и в основната лента. Движението временно се осъществява в аварийната лента. Предстои почистване на платната и отстраняване на камиона.

 

Преминаващият над страната ни средиземноморски циклон „Татяна“ покри половин България със сняг.  През нощта валежите ще продължат, като и в Централна България дъждът ще премине в сняг и там ще се образува снежна покривка. По старопланинските проходи ще има условия за навявания. В източните райони ще вали дъжд.

 
През деня валежите ще отслабнат, след обяд в повечето места ще спрат, най-късно в североизточните райони. Под влияние на преминаващия циклон "Татяна" атмосферното налягане в Източна България е значително по-ниско от средното за ноември, а след обяд в западните райони на страната ще започне бавно да се повишава.

 

В областите Враца, Плевен, Ловеч, Габрово и Велико Търново е в сила оранжев код заради продължаващите валежи от сняг, които няма да спрат и в часовете преди обед във вторник. Очаква се в тези райони снежната покривка да достигне 10-15 см., пише Дарик.
 

За други 19 области е въведен жълт код. Предупреждението е в сила за областите София град, София област, Монтана, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен,  Добрич, Варна, Бургас, Сливен, Ямбол, Хасково, Кърджали, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик и Смолян.

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции