<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=38810" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Психиатър за ...

Чадърите по морето струват от 36 стотинки до 25 лева, според Министерство на туризма (видео)

04 Юли 2019
0 4073

"Най-често срещаните цени за ползване на чадъри и шезлонги по българските плажове не надхвърлят по 5 лв. Това обяви министърът на туризма Николина Ангелкова на официалния си сайт

 

 

 

""

 

 

 В съобщението се подчертава, че "при всички договори за концесии, сключени от министерството, е въведена специална клауза, която да стимулира по-ниски цени на плажните съоръжения. Тя предвижда предложената от кандидата цена на чадъри и шезлонги да е с 40% тежест при избора на стопанин на плажа". 

 

 

РОДНОТО ЧЕРНОМОРИЕ: ЧАДЪР С ШЕЗЛОНГИ ЗА 70 ЛЕВА И ВОДА ЗА 11 ЛЕВА (ВИДЕО И СНИМКИ)

 

 

Според министерството около 5 лв. "се движат цените, срещу които може да се наемат принадлежностите например на плажовете Крапец-север, къмпинг Добруджа, Каварна, Моби Дик, Чайка-север, Буните, Офицерски, Варна-централен, Козлука, Несебър-Стар град, Равда-НСА, Поморие – изток, Сарафово, Смокините-север, Аркутино, Бутамята и много други. За доста от местата цените са напълно достъпни – например Бургас-северен 1,20 лв., Варна Кабакум-север 1 – 2 лв., Шкорпиловци-юг – 2 лв . и др. Най-ниската цена за чадър е обявена на къмпинг "Нестинарка" – 0.36 лв ., за шезлонг – също.
 

 

СКЪПИТЕ ШЕЗЛОНГИ И ЧАДЪРИ СА ЗАРАДИ СТАРИ ДОГОВОРИ, ЗАЯВИХА ОТ МИНИСТЕРСТВО НА ТУРИЗМА (ВИДЕО)

 

 

Най-високата цена за чадър е на Перла – 25 лв., като за шезлонг там се плаща по 10 лв, а цената за пакет от 2 шезлонга и чадър е 30 лв. На някои плажове се предлагат комплекти (чадър и два шезлонга) при средна цена от 25,87 лв., а на други са само срещу храна или напитки. Много често концесионерите и наемателите обявяват и пакетни услуги и по този начин намаляват сумата за сянка.

 

 

""

 

 

На единични плажове има и плажни съоръжения на по-високи цени като шатри например, но наемането им е само по желание на посетителите. 

 

 

МОРСКИ ЛЪВ СЕ ПЕЧЕ НА ШЕЗЛОНГ (ВИДЕО)

 

 

Междувременно представител на концесионера на плаж "Каваци" коментира, че цената от 70 лева за сянка на плажа е оправдана. Повод за това стана широко коментирана касова бележка, която турист пусна в социалните мрежи. От нея се вижда, че за ползване на шезлонги и чадър е трябвало да се платят цели 70 лева.

 

 

""

 

 

Става въпрос не просто за чадър, а за голям чадър на първа линия с 4 шезлонга, обясниха стопаните на плажа"Каваци – Юг". „Говорим за голям чадър с 4 дървени шезлонга от тиково дърво, с 4 броя кожени шалтета, дървена масичка и платът, който е на големия чадър, е специален, италиански, който предпазва от UV лъчите”, коментира управителят и касиер на плажа Гаврил Казанджиев, цитиран от Offnews.

 

 

По думите му често услугата ползват групи от хора, които, като си разпределят сумата, сянката излиза много по-малко. Друго предимство било, че срещу тази цена летуващите си плащат комфорт и пространство – който желае, да си гони сянката, който желае – слънцето.

 

 

Източник: Министерство на туризма и Offnews 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции