<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=30602" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Черна търговия с билети за Мондиала се върти в Русия

16 Юни 2018
0 2131

 

Международната футболна федерация (FIFA) разследва предполагаема черна търговия с билети за световното първенство в Русия, предаде Daily Telegraph.

 

Поводът за разследването е драстично разминаване между броя продадени билети за вчерашния мач Уругвай – Египет, завършил с 1:0 за южноамериканския тим.

 

Както заяви представител на FIFA, за мача са продадени 32 278 билета от общо 33 000 места на стадион "Екатеринбург Арена". Въпреки това в публиката е имало едва 27 000 души – с около 6 хиляди по-малко от купените билети.

 

""

 

Това разминаване може да се обясни с различни фактори и един от тях са тъкмо организираните прекупвачи на билети, които ги препродават много по-скъпо.

 

Международната федерация се опитва да се бори с препродажбата и обяви, че ще анулира билети, ако се окаже, че са придобити от прекупвачи. Дни преди старта на световното първенство FIFA подаде жалба срещу швейцарската компания Viagogo за това, че е продавала билети за световния шампионат. Официално билети за Мондиала могат да се купят само на сайта на FIFA.

 

""

 

В последните години проблем с черната търговия има при всяко по-голямо международно състезание в света. Хиляди билети остават в ръцете на прекупвачи, които не успяват да ги продадат.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции