<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=23167" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Чиновниците гълтат 1,5 млн. лв. за обучение заради председателството ни на ЕС

22 Август 2016
0 2943

Над 1.5 млн. лв. ще даде държавата за подготовка на държавни служители за българското председателство на ЕС, което започва в началото на 2018 г. Това става ясно от обществена поръчка на Института за публична администрация, на който се разчита да обучава чиновниците.

 

Според сайта на института, който е част от Министерския съвет, той е "лидер в обучението на държавната администрация, като използва съвременни технологии, методи и програми за обучение". В случая обаче той ще играе само ролята на посредник. АПИ ОБЯВИ ТЪРГ ЗА РАЗПРОСТРАНИТЕЛ НА ВИНЕТКИ От обявената обществена поръчка става ясно, че ще се разчита на външни фирми, за да обучат 1740 чиновници.

 

Крайният срок за подаване на документите е 8 септември. Финансирането ще дойде по оперативната програма "Добро управление", която основно се използва за специализация на чиновници. От екипа на българското европредседателство съобщиха за обявената поръчка след запитване на в. "Сега" относно появили се обяви на фирми, които търсят да назначат лектори за обучение на чиновниците.

 

От компаниите ще се очаква да представят списък с експертите си. Условието на поръчката е фирмите да осигурят обучение относно "законодателния процес в ЕС и практиката на "триалога" след Договора от Лисабон, стратегии и тактики за лобиране, председателстване на срещите на работните групи и органи на Съвета на ЕС, документацията и документооборота в ЕС".

 

Интересен въпрос е колко компании разполагат с подобни специалисти, които да предадат опита си на държавните служители. Ако се намерят такива, те ще трябва и да отговорят на някои допълнителни изисквания – да са реализирали минимален общ оборот, изчислен на база годишния им оборот през последните 3 години в размер на 2.5 млн. лева. АГЕНЦИЯТА ЗА БЕЖАНЦИТЕ ЩЕ КУПУВА АРАБСКИ ХЛЯБ Също така ще трябва да са реализирали минимален оборот от организиране и провеждане на обучения в размер в 1.5 млн. лв. за последните 3 години.

 

Източник: Actualno.com

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции